Författarens upphovsrätt

Titel: Författarens upphovsrätt

Serie: Kulturskaparens upphovsrätt

Författare: Laura Popa

Formgivare: Laura Popa

ISBN: 978-91-981601-7-8

Kategori: juridik, upphovsrätt

Format: häftat, 17 x 23 cm

Antal sidor: 140 

Utgiven: 12 okt 2017

Pris: 199 kr

Porto: 39 kr

 SMAKPROV

OMSLAG

”Författarens upphovsrätt” är en praktisk handbok som erbjuder en grundläggande orientering inom upphovsrätten. Syftet med boken är att på ett konkret och enkelt sätt förklara reglerna om det upphovsrättsliga systemet. Boken fokuserar på litterära verk och riktar sig till författare, litterära översättare, journalister och skribenter utan juridisk utbildning som önskar få kunskap och vägledning inom upphovsrätten. Även egenutgivare och andra företagare som tillämpar upphovsrätten i vardagsarbetet och i verksamheten kan ha nytta av handboken. Boken har en enkel struktur med tydliga rubriker och ledande ord i marginaler. Förutom en ordlista där många juridiska uttryck och termer förklaras, innehåller boken ett utförligt sakregister som gör det lätt att hitta de uppgifter man söker. 

Laura Popa är verksam som författare och upphovsrättsjurist på Avista Juristbyrå.

.

Konstnärens upphovsrätt

Titel: Konstnärens upphovsrätt

Serie: Kulturskaparens upphovsrätt

Författare: Laura Popa

Formgivare: Laura Popa

ISBN: 978-91-981601-8-5

Kategori: juridik, upphovsrätt

Format: häftat, 17 x 23 cm, 270 g

Antal sidor: ca 150 

Kommer ut: 4 dec 2017

Pris: 199 kr

Porto: 39 kr

Konstnärens upphovsrätt är en praktisk handbok som erbjuder en grundläggande presentation av upphovsrätten. Boken fokuserar på konstnärliga verk (bildkonst, brukskonst och fotografiska verk) och vissa närstående rättigheter (utövande konstnärer och fotografiska bilder). Den riktar sig till konstnärer och fotografer utan juridiska förkunskaper som i sitt arbete stöter på frågor av upphovsrättsligt slag. Boken har en enkel struktur med tydliga rubriker och ledande ord i marginaler. Förutom en ordlista där många juridiska uttryck och termer förklaras, innehåller boken ett utförligt sakregister som gör det lätt att hitta de uppgifter man söker, ett rättsfallsregister och användbara litteraturtips.

Laura Popa är yrkesverksam som upphovsrättsjurist på Avista Juristbyrå.

Musikerns upphovsrätt

Titel: Musikerns upphovsrätt

Serie: Kulturskaparens upphovsrätt

Författare: Laura Popa

Formgivare: Laura Popa

ISBN: 978-91-981601-9-2

Kategori: juridik, upphovsrätt

Format: häftat

Storlek: 17 x 23 cm

Antal sidor: ca 140 

Kommer ut: feb-mars 2018

Pris: 199 kr

Porto: 39 kr

”Musikerns upphovsrätt” är en praktisk handbok som erbjuder en grundläggande orientering inom upphovsrätten. Syftet med boken är att på ett konkret och enkelt sätt förklara reglerna om det upphovsrättsliga systemet. Boken fokuserar på konstnärliga och musikaliska verk och riktar sig till musiker, tonsättare, producenter. Mer information kommer inom kort.