Poesi

TÄND ALLA STJÄRNOR I MIG

Författare: Laura Popa

Formgivare: Laura Popa

ISBN: 978-91-984345-0-7

Kategori: lyrik, kärlek, erotik

Format: inbunden

Antal sidor: 112

Storlek: 13 x 18 cm

Utgiven: 22 feb 2019

Pris: 149 kr

PROVLÄS

En diktsvit präglad av livsglädje och en stark erotisk livskänsla

”Tänd alla stjärnor i mig” är Laura Popas tredje diktsamling, en hyllning till livets och kärlekens melodi. Diktsviten är präglad av livsglädje och en stark erotisk livskänsla. Den har tre delar, var och en med sin karaktär och sin stämning. Första delen beskriver mötet med en själsfrände och förälskelsen, andra delen skildrar kärleksfullbordan och den tredje gestaltar kärleksförlusten och sorgen. Dikterna är sensuella och innehåller finstämda skildringarna av den sexuella hängivenheten. De undersöker kärlekens och hängivenhetens plats men gestaltar även kärlekens dilemman: svårigheten att hänge sig utan att förlora sig, den svåra balansgången mellan behovet av trygghet och längtan efter frihet och oberoende. Språket är fullt av lekfulla infall och målande bilder.

 

KÄRLEK ÄR ALLT JAG HAR

Författare: Laura Popa

Formgivare: Laura Popa

ISBN: 978-91-981601-5-4

Kategori: lyrik

Format: inbunden, ca 70 sidor

Storlek: 13 x 20 cm

Utgiven: juli 2017

Pris: 129 kr

PROVLÄS

OMSLAG

Kärleksdikter med grundtoner av längtan och vemod 

”Kärlek är allt jag har” är Laura Popas andra diktsamling. I denna diktsvit förenas mörker med ljus, sinnets tumult med hjärtats visdom, sorgens förtvivlan med kärlekens tillförsikt. Anknytningen till musiken är viktig och många dikter använder musiken för att beskriva längtan och drömmar, främlingskap och samhörighet. Dikterna tar ibland formen av en dialog mellan jaget och världsalltet förklätt Gud, en kastanj, havet och andra naturelement som symboliserar visdom, inspiration och kärlek. Stämningen präglas av en lustfylld upptäckarglädje och en känsla av samhörighet med livet och universum. Det finns en kraft och en intensitet i Laura Popas dikter som sträcker sig bortom det skrivna ordet, en kraft och en intensitet som fortsätter att andas och vibrera under huden långt efter dikterna har klingat bort.

Läs mer...


SOM EN MEDITATIV CHACONNE

Författare: Laura Popa

ISBN: 978-91-980455-0-5

Kategori: lyrik

Format: 15 x 21, inbunden

Antal sidor: 80

Pris: 129 kr

Utgiven: 2012

Slut i lager

Provläs här 

Omslagsbild

Diktsamlingen har tre delar, var och en med sin karaktär och sina stämningar. Första delen handlar mycket om lyssnande, om betraktande, om upplevelser. Jaget sveps in i en virvel av musik, blommor, andning, närvaro och tankeflykt. Andra delen är betydligt mörkare. Flera av dikterna skildrar en natur som håller på att gå under. Det är berättelser om att i sorg och vanmakt ändå försöka rädda och hjälpa naturen. Men striden förs också på det personliga planet. I den tredje delen är vi tillbaka i ljuset. Livet blir enkelt, världen är din och det är självklart att äta brödsmulor tillsammans med koltrasten.

Läs mer...