Tävling

Vinn ett gratis ex av Viktorianäckrosen!

”Viktorianäckrosen” är en kapitelbok för barn som utspelar sig i Palmhuset i Göteborg och som nyligen kom ut på Adagio förlag. Den handlar om ett gäng modiga barn som lyckades förändra världens kurs och frigöra djuren från lidande. Dessa fyra hjältar är Viktoria, en flicka som föds ur jättenäckrosen i Palmhuset, Lisa, Anton och Sebastian. Tillsammans beger de sig en augustinatt på äventyr i en luftballong.

Hjältar
Hjältar finns inte bara i böcker. Hjältar finns överallt: hemma, i skolan, på bussen, på torget, på djurrättsorganisationer. Vi lägger inte märke till dem eftersom de ser alldeles vardagliga ut. De bär inte på tjusiga masker som Zorro och inte heller är de klädda i Supermans flygande kostym.

En bra gärning
Har du någonsin gjort en bra gärning? Har du någonsin räddat ett djur från lidande? Eller hjälpt en gammal människa? Eller sagt något omtänksamt till någon som var ledsen? Då var du en hjälte! Berätta om din upplevelse på några rader och skickar din text till info(@)adagioforlag.se. Skriv ordet ”tävling” i ämnets rad. Glöm inte att skriva ditt namn och din adress i mejlet. De finaste texterna premieras med ett gratis exemplar av boken ”Viktorianäckrosen” och publiceras här i inlägget.

Vi ser fram emot att läsa om era hjältedåd! Senast den 15 augusti vi vill ha era texter!

Lycka till!


Uppdatering 15 augusti

För ungefär en månad sedan utlyste förlaget en tävling som uppmuntrade läsarna att berätta om sina goda gärningar och sina hjältedåd. Adagio förlag har fått in många fina texter och har valt 3 av dessa som premieras med varsitt gratisexemplar av barnboken Viktorianäckrosen. Vi tackar alla för era fina bidrag och vi önskar er lycka till med era goda gärningar! Läs nedan texterna som har vunnit tävlingen.

Att hålla upp dörren när andra vill in, le när man ser att någon är ledsen eller att lyssna när man märker att det behövs. Öppna dörren för katten så hon kan komma in då regnet öser ner, ta upp mammas pelargon som ramlat ner på backen eller plocka blåbär till farmor som jag ju vet att hon älskar men inte längre orkar med att plocka själv. Jag har aldrig varit speciellt modig, håller mig alltid mer eller mindre i bakgrunden. Men när det handlar om mina vänner då vill jag finnas där. Jag kanske inte pratar mest eller högst, men jag finns där om någon vill prata.

En och en är det kanske inte mycket att hurra för. Men på något sätt betyder även de minsta sakerna något. Något som förgyller någon annans dag, precis som min. Det handlar om att bry sig och vilja hjälpa till. Visa att man finns där. Det är det viktigaste tycker jag! – Elin Helmersson

En bra gärning tycker jag själv var när jag köpte min katt för fem kronor från en person som hade tänkt avliva katten för att personen inte hade tid med katten… i dryga tolv år blev sedan min katt min bästa vän.Jens Andersson

Som barn brukade jag alltid rädda snäckor från att bli överkörda genom att plocka bort de som befann sig på vägen. Vill minnas att jag kände mig som en hjälte då!Lili Johansson